Simboli, ki govorijo (PŠ Črniče)

SIMBOLI, KI GOVORIJO
Z učenci 4. razreda na PŠ Črniče smo se pri razredni uri pogovarjali o simbolih, ki jih srečujemo vsak dan, o tem kaj nam pomenijo in opisovali smo njihov zgled. Pogovor smo navezali tudi na predmet družba, kjer so učne teme povezane s prazniki, praznovanjem in tradicijo ob določenih praznikih. Tudi tu se, zlasti ob državnih praznikih, srečujemo z določenimi simboli, državnimi, domovinskimi…, ki imajo svoj pomen in nekaj predstavljajo.
S simboli lahko označujemo določene vrednote, kot je na primer marljivost. Simboli marljivosti so čebela, mravlja, kruh… Zakaj? Poiskali smo odgovore na ta vprašanja. Poznamo tudi simbole zvestobe: srce, sidro, pes…
Simbole smo narisali in nastal je skupni plakat z naslovom SIMBOLI, ZNAKI, KI GOVORIJO. Izobesili smo ga na šolskem hodniku.

etika-tradicija-bled-024-1
Razredno uro smo zaključili z mislijo, da nam simboli predstavljajo most med preteklostjo in sedanjostjo, zato raziskovanje simbolov pomeni hkrati ohranjanje tradicije in iskanje njihovega globljega pomena v povezavi s sedanjostjo.

Razredničarka 4. razreda Sonja Lulik

O Katja Bone

Profesorica nemščine in angleščine
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja